Hevosklinikka

Henkilöstö

Tiina Eskonen

Eläinlääkäri

Laukaan Lankamaalla, tunnettujen ralliteiden varrella kasvoi Tiina Eskonen maatilan tyttärenä. Kotona oli myös hevosia, joten raviurheilu ja kasvatustoiminta tuli jo pienestä luonnolliseksi osaksi elämää.

Yläasteikäisenä hän pääsi Olli Kaukon ja Antero Tupamäen luotsaamalle Laukaan Hevosklinikalle suorittamaan Työelämään Tutustumis – jaksoaan ja silloin iskostui lopullinen varmuus tulevan uravalinnan suhteen.

Tiina on valmistunut eläinlääkäriksi Helsingissä vuonna 2000, sekä Hevossairauksiin hän erikoistui vuonna 2008.

Vankan yleislääkäriosaamisen lisäksi kiinnostuksen kohteisiin lukeutuu ontumat ja kirurgia, mm; niveltähystykset, pikkuvarsojen jalka-asentojen korjaukset sekä sisätaudit. Tiina on vastannut myös Laukaan alueen siittolaeläinlääkärin toimista.

Nyt erinäisiä vuosia myöhemmin on Tiina Eskosella yhä lähellä sydäntä sekä raviurheilu että kasvatustoiminta, mutta myös luja tunneside Hevosklinikka Laukaaseen.

Tuomas Häyrynen

Eläinlääkäri

Tuomas on valmistunut eläinlääkäriksi vuonna 2019 ja työskennellyt kuntasektorilla ennen kuin aloitti meidän Laukaan toimipaikassamme keväällä 2020.

Tätä ennen Tuomas on opiskellut kengityssepäksi Kiuruvedellä 2010-2011 ja käy siellä edelleen erikoiskengitysseppien näytönarvioijana.

Myös Tuomaksen vapaa-aikaan kuuluu hevoset vahvasti, sillä kotoa löytyy laaja kirjo erilaisia ratsuja.

Olli kauko

Eläinlääkäri, Kirurgi

Olli on tehnyt upeaa uraa Laukaassa arvostettuna kirurgina ja ortopedinä jo 32 vuoden ajan eli klinikan ensihetkistä saakka. Kirurgina hänen vahvuuksiinsa kuuluu moniosaaminen – hän on niitä harvoja, joilta onnistuvat sekä niveltähystykset sekä muu luukirurgia, erilaiset kurkkuoperaatiot, hampaan poistot, pehmytosakirurgia (kasvainpoistot, munasarjaoperaatiot) ja paljon muuta.

Hän on pidetty eläinlääkäri niin ratsu- kuin ravihevospiireissäkin, hyvä huumorintaju ja poikamainen pilke silmäkulmassa on tullut tutuksi useille vakiasiakkailleen vuosien saatossa, monet muistavat hänen aiemmin olleen myös kilpailueläinlääkärinä Killerillä.

Ollin tapaat klinikallamme varmimmin maanantaisin ja tiistaisin, vapaa-aikanaan hänet puolestaan löytää luultavimmin hiihtämästä, Minni-koiran kanssa lenkkeilemästä tai veneilemästä.

Johanna Sokka

Eläinlääkäri

Johanna työskentelee satunnaisesti Kuopiossa sekä Laukaassa, klinikalla ja myös tallikäynneillä. Kuopiosta lähtöisin oleva Johanna on valmistunut eläinlääkäriksi v. 2011.

Johanna asustaa nykyisin Lapualla ja työskentelee myös siellä omassa yrityksessään.
Hänellä on aiempaa kokemusta hevosten lisäksi myös muista eläimistä työskenneltyään kunnaneläinlääkärinä sekä myös Fei-oikeudet toimia kilpailueläinlääkärinä.

Hevoset sekä erityisesti kenttäratsastus on hänen sydäntään lähellä myös vapaa-ajalla .

Tanja Pehkonen

Eläinlääkäri

Tanja aloitti Laukaassa eläinlääkärinä elokuussa 2022.  Eläinlääkäriksi hän on valmistunut vuonna 2007 Kööpenhaminassa. Erityisen kiinnostuksen kohteiksi ovat muodostuneet kirurgian lisäksi ontumatutkimukset ja hevosen suorituskykyyn liittyvät ongelmat sekä ravi- että ratsuhevosilla.

Tanjalla on omaakin kilpailutaustaa sekä koulu- että kenttäratsastuspuolella. Nuoruudessaan hän on toiminut myös Ruotsissa hevosenhoitajana kenttä- ja esteratsastaja Piia Pantsulla.

Sittemmin myös eläinlääkärin ammatti vei hänet vuosiksi Ruotsiin hevosklinikoille. Suomeen hän palasi työskentelemään vuonna 2012 ja on työskennellyt Tampereen Hevosklinikan lisäksi mm kenttäratsastusmaajoukkueen eläinlääkärinä. Asiakkaita hän palvelee sujuvasti myös sekä ruotsin kielellä että tanskaksi.

Kia Talvio

Eläinlääkäri

 

Kia on valmistunut eläinlääkäriksi vuonna 2020 Tartosta. Opiskelujen aikana hän keräsi kokemusta mm Lyonin sekä Gentin yliopistojen hevossairaaloissa.

Kian erityisen kiinnostuksen kohteena on hampaat, joiden tiimoilta hän on opiskellut lukuisilla kursseilla sekä alan  koulutuksissa. Lisäksi hän on jäsenenä Nordic college of equine dentistry:ssa.

Hevoset ovat olleet Kian elämässä jo pienestä pitäen sekä harrastuksena että omien hevosten muodossa.