Hevosklinikka

Palvelut

Klinikallamme on kattava varustelu sekä tutkimuksia että leikkauksia varten.

Ontumia sekä liikkumisen muita ongelmia voidaan tutkia sisätiloihin rakennetulla juoksutuskäytävällä, maneesissa tai klinikan välittömässä läheisyydessä kiertävällä radalla.

Ontumatutkimuksissa on käytössä myös Sleip-tekoälylaitteisto, joka havannoi hevosen liikkeen epäpuhtauksia eläinlääkärin diagnoosin tukena. Järjestelmän tallenteet ovat hyvänä apuna myös kontrollikäynneillä.

Karsinaosastomme puolestaan mahdollistaa pidemmät tutkimus- tai hoitojaksot, sekä ns. ulkokarsinan avulla meille voi tuoda hevosen aukioloajan ulkopuolella. Pitkäaikaispotilaat pääsevät myös tarhailemaan voinnin niin salliessa.

Laboratoriossamme voidaan tutkia näytteet jopa saman päivän aikana, tai valmistellaan ne toimitettavaksi jatkotutkimuksiin.

Tarvittaessa meillä on käden ulottuvilla myös kengityspalvelut perusvuoluista sairaskengityksiin.

Tutkimustyötämme helpottamaan meiltä löytyy röntgen- ja ultraäänilaitteiston lisäksi tähystimet mahan sekä hengitysteiden tutkimuksiin, kuin myös hampaiden lähempään tarkasteluun.

Kirurgimme tekevät monipuolista työtä leikkaussalin puolella; kastraatiot ja niveltähystykset ovat liki jokapäiväisiä.

Meillä onnistuu myös muut luuston ja pehmytkudosten operaatiot, hampaan- ja kasvainten poistot, erilaiset kurkun alueen korjaukset ja mahdollisuuksien mukaan myös ähkyleikkaukset.

Kurkun alueen laserleikkauksia tehdään sekä Laukaan että Kuopion toimipaikoissa.

Tanja ja Tuomas laseroi